Ajánlataink

Portfolio blogger

Intelliméter

Blog az okos mérésről, amely a közeljövőben lehetővé teszi, hogy tudatosabban és takarékosabban használjuk az áramot, a gázt, a vizet és a fűtés bármilyen formáját. Hisszük, hogy az új intelligens mérőeszközök bevezetésével mindenki jól jár: a fogyasztók, a szolgáltatók, az állam, az erőművek, sőt – a megújuló energiaforrások jobb kiaknázásával – egész bolygónk.

Facebook

Friss topikok

Legfrissebb hírek

Akár tetszik, akár nem: az okos megoldásoké a jövő
2013.06.19. 12:45

„A fogyasztó oldali szabályozás egyre fontosabb lesz a rendszeregyensúly fenntartásában” – Bertalan Zsolt

Mavir_BZs_portre_intelliméterre.jpg

Van, aki harmadik ipari forradalomról, igazi paradigmaváltásról beszél az okos hálózatokkal, és az azok kulcselemével, az okos mérőkkel kapcsolatban, mások a Nagy Testvért emlegetik, miközben a fogyasztók többségének fogalma sincs az otthonába beszerelt intelligens fogyasztásmérőről. Az új technológia lehetőségeiről Bertalan Zsolttal, az intelligens energetikai megoldások szakértőjével, a MAVIR vezérigazgatójával beszélgettünk.

A teljes cikket elolvashatod az Intelliméter oldalán.

7 komment



Címkék: smart grid portfolioblogger smart metering okos mérés MAVIR okos mérő smart meter Bertalan Zsolt


A bejegyzés trackback címe:

https://intellimeter.blog.hu/api/trackback/id/tr755368824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hot-spot (törölt) 2013.06.21. 08:52:08

Ha ez is olyasmi mint az intelligens mosópor,akkor érdekel.

hot-spot (törölt) 2013.06.21. 08:54:06

Jajjj!Remélem feltalálják gyorsan az aksiról működő számítógépet,mielőtt kifogy az áram a konnektorból!?

É2I 2013.06.21. 08:58:31

"És ez pontosan mit jelenthet?
Az a különleges állapot, hogy ezt egyelőre senki nem tudja, és nehéz is előre megjósolni. "

Ezzel minden el is lett mondva erről az okos mérésről. Még az okosok se tudják minek kell, de kell, mert csak.

Legalább lehet pilotokat indítani, lehet gyártani ilyen mérőket, fejleszteni hozzá szoftvereket, kiépíteni hozzá adatközpontokat, stb. Azaz mondva csinált fenntartható fejlődni.

hot-spot (törölt) 2013.06.21. 09:06:41

Nem ám hogy azon lennének,hogy a fogyasztó vissza tudja táplálni a saját házi erőműve által megtermelt áramot a rendszerbe,mint minden fejlett országban!Ááááh!

É2I 2013.06.21. 09:40:45

@hot-spot: Ez működik nálunk is. Az elosztóknak kötelező átvenni a megtermelt energiádat. A környezetemben az elmúlt fél évben több száz ajánlat született napelemes rendszerekre, a megvalósulásukról nincs információm, de néhány bizonyosan.

Érdekes kérdés kör még, hogy mikorra térül meg egy ilyen beruházás, ha nem kapsz rá valamilyen (pl: állami) támogatást.

sanyix 2013.06.21. 11:54:37

@É2I: kényszerből támogatják, amúgy mindent megtesznek hogy elmenjen a kedved tőle. A visszatáplálást hónapokig tart engedélyeztetni, és csak a haverok által sokszoros áron forgalmazott inverterekkel engedik (200-600 ezer forintos inverter), holott ugyanolyan teljesítményű és képességű invertereket amúgy 100 ezer alatt lehetne kapni, olyat ami rajtunk kívül kb minden normális európai országban használva van.

Bambano 2013.06.21. 13:38:32

megmondom én, ehhez nem kell nagy agynak lenni. megint kib.nak jól a fogyasztókkal.

a hsz-ekhez: a fogyasztó által visszatáplált áram csak ront a helyzeten, mégpedig súlyosan. rendszerirányítói szempontból nézve teljesen logikus, hogy szabotálják.
süti beállítások módosítása