Ajánlataink

Portfolio blogger

Intelliméter

Blog az okos mérésről, amely a közeljövőben lehetővé teszi, hogy tudatosabban és takarékosabban használjuk az áramot, a gázt, a vizet és a fűtés bármilyen formáját. Hisszük, hogy az új intelligens mérőeszközök bevezetésével mindenki jól jár: a fogyasztók, a szolgáltatók, az állam, az erőművek, sőt – a megújuló energiaforrások jobb kiaknázásával – egész bolygónk.

Facebook

Friss topikok

Legfrissebb hírek

Szép, új „okos” világ
2012.09.10. 17:21

A jövő vitathatatlanul az okos hálózatoké (smart grids). Becslések szerint 2020-ra a világon körülbelül 50 milliárd berendezés áll majd egymással összeköttetésben, hogy oda-vissza kommunikálva segítsék az akkorra már várhatóan 7,6 milliárd főre gyarapodó emberiség ­– szerencsésebb felének – hétköznapjait, kiszolgálva egyéni igényeiket. Mindez legalább olyan elkerülhetetlen folyamat lesz az energetikában, mint a telekommunikáció területén.

Ennek az új világnak az alapjait az úgynevezett okos mérők (smart meters) teremtik meg. Ahogyan a mobiltelefonálás terén a mai okos telefonok kiszorítják a régi „buta” készülékeket, pontosan olyan természetességgel váltják majd fel a mostani villanyórákat az új intelligens mérőeszközök. Hiszünk abban, hogy az „okosabb” energiahálózat alapjában véve minden érintett szereplő közös érdeke.

Ám az ördög a részletekben rejlik: senkinek sem mindegy, hogy milyen elemekből rakjuk össze a nagy egészet. Azért indítottuk el ezt a blogot, hogy – a tesztfázis során, még a magyarországi bevezetés előtt – összegyűjtsünk és megvitassunk minden releváns információt a témában.  

Szólj hozzá!



Címkék: smart grid okos hálózat smart metering okos mérés Magyar Energia Hivatal


A bejegyzés trackback címe:

https://intellimeter.blog.hu/api/trackback/id/tr684783832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása