Ajánlataink

Portfolio blogger

Intelliméter

Blog az okos mérésről, amely a közeljövőben lehetővé teszi, hogy tudatosabban és takarékosabban használjuk az áramot, a gázt, a vizet és a fűtés bármilyen formáját. Hisszük, hogy az új intelligens mérőeszközök bevezetésével mindenki jól jár: a fogyasztók, a szolgáltatók, az állam, az erőművek, sőt – a megújuló energiaforrások jobb kiaknázásával – egész bolygónk.

Facebook

Friss topikok

Legfrissebb hírek

A Facebook, a Google vagy az okos mérők tudnak többet rólunk?
2013.02.21. 15:29

smart_meter_mentés.jpgA jelenlegi  „buta“ villanyórákhoz képest az újgenerációs, intelligens mérőórák már tényleg képesek nyomon követni, hogy az adott háztartás tagjai mit csinálnak saját privát életterükben, például, hogy mikor vannak otthon, hogyan töltik szabadidejüket, használnak-e bébimonitort vagy speciális orvosi eszközöket. A kérdés az, hogy ez áldás vagy inkább átok lesz a számunkra?

A teljes cikket elolvashatod az Intelliméter oldalán.

2 komment



Címkék: adatvédelem okos hálózat smart metering okos mérés okos mérő smart meter


A bejegyzés trackback címe:

https://intellimeter.blog.hu/api/trackback/id/tr545096660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szita szita péntek 2013.02.22. 15:58:39

Az adatom akkor van biztonságban, ha az eszköz, ami mérhetné fizikailag alkalmatlan annak megszerzésére. Minden egyéb esetben - ahol is az adat már létrejött a biztonság illúzió adatvédelmi irányelvek és törekvések ide vagy oda.

szita szita péntek 2013.02.22. 16:07:20

Ja, még valami:
Nem tudom a google mit tud rólam (bejelentkezve soha sem használom), de lehet sokat. Ugyanakkor hamarabb megbízom bennük, mint a gázszolgáltatónkban, vagy az ilyen olyan hatóságainkban, szervezeteinkben. + ott az esély, hogy nem használsz google-t, vagy internetet. (még mindig lehet nélküle élni!) A facebookról meg annyit, hogy oda azt töltesz fel, amit te akarsz közzétenni. A te döntésed. Az enyém pld az, h nem kell facebook.
süti beállítások módosítása