Ajánlataink

Portfolio blogger

Intelliméter

Blog az okos mérésről, amely a közeljövőben lehetővé teszi, hogy tudatosabban és takarékosabban használjuk az áramot, a gázt, a vizet és a fűtés bármilyen formáját. Hisszük, hogy az új intelligens mérőeszközök bevezetésével mindenki jól jár: a fogyasztók, a szolgáltatók, az állam, az erőművek, sőt – a megújuló energiaforrások jobb kiaknázásával – egész bolygónk.

Facebook

Friss topikok

Legfrissebb hírek

Melyik sugároz jobban? Az okos mérők vagy a mobiltelefonok?
2013.07.10. 09:49

130710 Melyik sugároz jobban.jpg

Az intelligens fogyasztásmérők működésük során rádióhullámokat használnak, hogy az általuk begyűjtött adatokat eljuttassák az elosztó- vagy mérőközpontba, ahol azok aztán feldolgozásra kerülnek. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy nem jelent-e egészségügyi kockázatot az, ha a fogyasztók napi több órát is eltöltenek ilyen készülékek közvetlen közelében? A tudomány jelen állása szerint nincs okunk az aggodalomra: az okos mérők jóval alacsonyabb szintű – messze az egészségügyi határérték alatti – elektromágneses sugárzást bocsátanak ki, mint a mobilok vagy a mikrohullámú sütők .

A teljes cikket elolvashatod az Intelliméter oldalán.

3 komment



Címkék: egészség sugárzás smart home okos hálózat smart metering okos mérés okos mérő smart meter


A bejegyzés trackback címe:

https://intellimeter.blog.hu/api/trackback/id/tr595398595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bastian 2013.07.11. 01:22:25

A dolog ott válik "gyanússá", hogy mindenkinek az otthonába akarják ezt beszerelni.

Elég volna egy elosztó helyre szerelni az összeset (vagy egyet ami sok leágazást tud kezelni) egy társasházban vagy a hálózati leágazáshoz családi ház esetén, ráadásul akkor a manipulálást is ki tudnák küszöbölni, mert hozzáférhetetlen a készülék. De nem. Be a lakásba, mindenkinek.

Arról már nem is beszélek, hogy a különböző teljesítményeket nem különállóan kell vizsgálni, hanem összeadni. Ha az összeset összeadjuk és még hozzáteszünk egy újat, attól jobb nem lehet a helyzet, csak romolhat.

Van több USA állam, ahol sikerült elérni, hogy leszereljék, Angliában meg elhalasztották a kötelezővé tételt.
Ha itthon kényszerítik akkor harc lesz.

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.07.11. 08:11:07

Nem megawatt, hanem milliwatt. Ráadásul a frekvenciáról itt egy szó sincs, pedig az sem mindegy!

Intellimeter 2013.07.16. 16:27:48

@BGy: Köszönjük a pontosítást, javítottuk a szöveget.
süti beállítások módosítása