Ajánlataink

Portfolio blogger

Intelliméter

Blog az okos mérésről, amely a közeljövőben lehetővé teszi, hogy tudatosabban és takarékosabban használjuk az áramot, a gázt, a vizet és a fűtés bármilyen formáját. Hisszük, hogy az új intelligens mérőeszközök bevezetésével mindenki jól jár: a fogyasztók, a szolgáltatók, az állam, az erőművek, sőt – a megújuló energiaforrások jobb kiaknázásával – egész bolygónk.

Facebook

Friss topikok

Legfrissebb hírek

Okos mérők az EU-ban: toporgás vagy csak késlekedés?
2013.07.17. 09:19

SilverPak2_610x406.JPG

Európa ambiciózus terve, mely szerint az okos mérők piaci penetrációja 2020-ra 80 százalékos arányt fog elérni, egyelőre túlságosan is nagyratörőnek tűnik. Az Európai Bizottság egy vezető energetikai tisztségviselője az Euractiv uniós portálnak elismerte, hogy az intelligens fogyasztásmérők elterjedtsége még mindig viszonylag alacsony, különösen a kelet-közép-európai országok körében. A tagállamok többsége azonban a késlekedés ellenére pozitívan áll az okos mérés ügyéhez. 

A teljes cikket elolvashatod az Intelliméter oldalán.

3 komment



Címkék: smart grid EU smart metering okos mérő smart meter


A bejegyzés trackback címe:

https://intellimeter.blog.hu/api/trackback/id/tr205407612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

görbén felfele néző 2013.07.18. 04:26:31

"...250 millió darab okos mérő felszerelése lenne szükség, melynek költsége 50 milliárd euró..."
Egy darab 200 ezer Euró?

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2013.07.18. 09:08:24

Először okos eszközök kellenek, ma egy setétbox 50 Wattal eszi a a tv mellett az áramot. A tv kábel szolgáltató azon lustaságából, hogy így neki jobb, mint a lapos tvbe dugni egy makk alsót. szkaresz.blog.hu/2013/01/22/processzor_alapu_szoftveres_rendszerek_egyuttmukodesi_hajlandosaga

É2I 2013.07.18. 09:33:02

Ez az egész, okos méréssel takarítunk meg energiát egy nagy bullshit. Ez csak a nagyméretű adatgyűjtésre és ezen adatok kezelésének megszerzésére irányuló direktíva.
Mitől lenne egy mérőtől kevesebb a fogyasztás? Bármilyen okos is a mérő, ha a felhasználó tojik rá és korszerűtlen eszközöket használ, nem hőszigetel, stb. a fogyasztása nem fog lejjebb menni.

De az is paradoxon, hogy egy elosztónak vagy kereskedőnek a fogyasztás csökkenését tűzik ki célul. Mikor ők minél többet szeretnének értékesíteni, mivel úgy nő a profit, helló.

Magyar vonatkozásban pedig a rezsicsökkentés pont arra kényszeríti az elosztókat, hogy hanyagolják a beruházásokat. Egy ilyen full kísérleti okosmérő projekt az elsők között lett/lesz elkaszálva.
süti beállítások módosítása